LEEFSTIJLTOER #2 BUIKGEZONDHEID

Zaterdag 7 december

Het is een hele toer om je leefstijl aan te passen of te verbeteren. Ik krijg daar dagelijks veel vragen over van patiënten en consumenten. Als voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl geef ik regelmatig lezingen en scholingen aan artsen en zorgprofessionals maar nog niet aan patiënten en consumenten.

 

Omdat hier veel vraag naar is en het mijn persoonlijke missie is om Nederland gezonder te maken ga ik nu ook lezingen geven waar je leert hoe je in 1 middag je leefstijl kunt verbeteren!

Aan de hand van het Leefstijlroer - dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl - wil ik mensen de regie over hun leven weer terug geven.

 

Iedere Leefstijltoer heeft weer andere onderwerpen en sprekers.

Deze Leefstijltoerstaat staat volledig in het teken van maag-darmklachten en gezond ouder worden. Immunoloog professor Eric Claassen en ik leren je in 1 middag hoe je je (buik)gezondheid door middel van het leefstijlroer zo optimaal mogelijk kunt krijgen.

DE SPREKERS

Voor de tweede Leefstijltoer heb ik een bekende en inspirerende collega uitgenodigd. Hij is expert op het gebied van darmgezondheid en weet wetenschappelijke onderzoeken op een toegankelijke en praktische manier te vertalen.

boek eric
eric_claassen-193x193
eric_claassen
eric
9200000080486500

PROF. ERIC CLAASSEN

Prof. dr. Eric Claassen (1957) is immunoloog, ondernemer en hoogleraar ondernemerschap aan de VU in Amsterdam. Hij werkt al meer dan dertig jaar aan innovatie in voeding en darmgezondheid.

 

Tot in de eeuwigheid leven is te hoog gegrepen, maar volgens recent onderzoek moeten we in de toekomst de 115 kunnen aantikken. Dat klinkt veelbelovend, alleen zijn de extra jaren die we erbij krijgen vaak niet onze beste. Broze botten, diabetes, een hartziekte of een haperend geheugen: allemaal kwalen die niet echt handig zijn op skivakantie of safari. Het kan anders, is Eric Claassen auteur van “Gezond naar 115” van overtuigd. In deze lezing gaan we de relatie van onze darmgezondheid en gezonde voeding aangeven. Ook laten we zien hoe onze “old friends”: de levende bewoners van onze darm zoals bacteriën, gisten, schimmels en parasieten ons beschermen tegen ziekteverwekkers. Tenslotte laten we zien dat een slechte voeding kan leiden tot een verschuiving in de darm (een zogenaamde dysbiose) en ernstige aandoeningen van diarree, via prikkelbare darm syndroom, allergie en diabetes naar angststoornissen en zelfs autisme. Een warm pleidooi en concrete tips & tricks voor betere voeding, meer bewegen en een sociaal netwerk om jong te beginnen en in topconditie ouder te worden.  

DRS. TAMARA DE WEIJER

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de mede door haar opgerichte Vereniging Arts en Leefstijl. 


Zij is overtuigd van de enorme waarde van zowel gezonde voeding en leefstijl als preventie, als gezonde voeding en leefstijl als medicijn. Haar expertise zit onder andere in de metabole aandoeningen als overgewicht, diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten een maagdarmaandoeningen. In het TV-programma  “Hoe word ik 100 “ heeft zij de 6 deelnemers van het programma begeleid naar een gezondere leefstijl.  In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven. Zij is regelmatig te gast bij RTL Late Night geweest om over de mogelijkheden van voeding en leefstijl als medicijn te praten. Daarnaast heeft zij onder andere een bijdrage geleverd aan programma’s als Radar, Dokters van Morgen en Broodje Gezond. Zij is auteur van het kookboek Eet beter in 28 dagen. 

hoewordik100_653_366-350x200
tamara de weijer close
small
53762934_1029440767256535_36347741049814
Knipsel
voorkant2

Keizersgrachtkerk

LOCATIE

Midden in Amsterdam hebben we een mooie en inspirerende locatie gevonden.

De Keizersgrachtkerk is een groene en duurzame kerk met volop ruimte en aandacht voor duurzame initiatieven.  

De Keizersgrachtkerk is het best bereikbaar met openbaar vervoer. Er zijn beperkte parkeerplaatsen voor de deur en een parkeergarage in de buurt.

Keizersgrachtkerk

Keizersgracht 566

1017 EM Amsterdam

 

Wat is voor jou de beste voeding


Welke voedingsmiddelen kun je beter vermijden
 

Hoe kun je medicijngebruik verlagen
 

Praktische en bewezen adviezen voor een gezonde leefstijl

 

Simpele beweegoefeningen voor elke dag
 

Simpele ontspanningsoefeningen voor elke dag
 

Hoe kan onze darmflora ons beschermen tegen ziektes
 

Wat kan je doen tegen een prikkelbare darm, allergie, diabetes en andere aandoeningen
 

Tips en trics voor betere voeding, meer bewegen en een sociaal netwerk 

 

Ervaar minder stress en meer innerlijke rust

 

Ontdek jouw dromen en doelen
 

DIT GA JE LEREN:

PROGRAMMA

Het belooft een inspirerend, actief en uitdagend programma te worden. 

In de pauzes is er een leefstijlmarkt met aanbieders van regionale en gezonde producten om te proeven en te proberen.

Daarnaast is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van de boeken van de sprekers.


13.00 uur Inloop en ontvangst 
13.30 uur Welkom door Tamara de Weijer 
13.45 uur Lezing Eric Claassen 
14.30 uur Open Spreekuur met Eric Claassen en Tamara de Weijer 

14.50 uur Leefstijlmarkt en signeersessie
15.20 uur Gesprek met verschillende gezondheids organisaties
15.45 uur Lezing Tamara de Weijer  
16.30 uur Ervaringsdeskundigen aan het woord 
17.00-17.30 uur Leefstijlmarkt en signeersessie

 

KOSTEN

Een kaartje kost 49,95 Euro.

Van de opbrengst gaat 5% naar Stichting Dat lust ik wel en 5% naar Vereniging Arts en Leefstijl.

Door dit event te delen maak je kans op een GRATIS boek naar keus van een van de sprekers. Deel het event op social media en plaats #leefstijltoer bij het bericht. Op het event worden de 2 winnaars bekend gemaakt.

FACEBOOK & INSTAGRAM

Volg mij op Facebook & Instagram voor nog meer adviezen.

Praat mee op social media en gebruik daarbij #EetBeter. 

NIEUWSBRIEF

Wil je van mij een bericht ontvangen wanneer ik nieuws heb? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.