DIGITALE LEEFSTIJLTOER 

HOE HOUD JE JE KIND GEZOND?

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws dat steeds meer kinderen op jonge leeftijd overgewicht hebben. Ook de Corona tijd heeft hier geen goed aan gedaan. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de kinderen tijdens de lockdown minder is gaan bewegen, 1 op de 3 kinderen meer is gaan snacken en 1 op de 5 kinderen is aangekomen in gewicht. Een gezonde leefstijl bij kinderen is dus van groot belang. Samen met kinderarts Saskia Bouma ga ik je vertellen hoe je je kinderen een gezonde leefstijl kunt meegeven.

DR. SASKIA BOUMA

 

Saskia Bouma (1971) is sinds 2008 kinderarts, studeerde geneeskunde in Utrecht en is opgeleid tot kinderarts in het Amsterdam Universitair Medische Centra (AUMC). Ze heeft in het begin van haar carrière onderzoek gedaan naar erfelijk hoog cholesterol bij kinderen wat heeft geleid tot het behalen van de graad van Doctor aan de Universiteit van Amsterdam (2003).  In deze periode is zij geïnteresseerd geraakt in gezonde leefstijl voor kinderen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van een succesvol programma voor kinderen met overgewicht in het Ziekenhuis Amstelland, waar zij 10 jaar heeft gewerkt als algemeen kinderarts. De laatste jaren gaf zij leiding aan het obesitas-expertiseteam van met AUMC waar kinderen met complicaties van hun overgewicht worden behandeld.

Vanuit de overtuiging dat overgewicht bij kinderen niet thuis hoort in een ziekenhuis en juist bij kinderen, die nog volop in ontwikkeling zijn, alles nog kan, is zij in 2020 haar eigen Specialistische centrum voor kinderen met overgewicht gestart: PostiefOverGewicht. Daar biedt zij samen met een toegewijd team de ruimte voor kinderen om zich samen met hun ouders te ontwikkelen naar een gezonde volwassene.

Saskia is lid van de expertisegroep Obesitas van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde en heeft meegeschreven aan de landelijke richtlijn voor kinderen met obesitas. Naast kinderarts is zij ook leefstijlcoach. Het is haar missie om alle kinderen in Nederland de kans te geven op te groeien tot een gezonde volwassene in een gezonde leefomgeving. Saskia is getrouwd en heeft 2 zonen in de puberleeftijd. Ze doet zelf verschillende sporten, maar staat ook graag langs de lijn bij haar kinderen. Ze wordt blij van een lange wandeling met haar hond langs het strand met familie of vrienden.

DIT GA JE LEREN:

Wanneer is een kind te zwaar?

Wat zijn de oorzaken van overgewicht bij kinderen?

Waarom is juist op de kinderleeftijd de aandacht voor een gezonde leefstijl van belang?

Welke rol kunnen ouders spelen bij de aanpak van het overgewicht?

Wat is een gezonde leefstijl voor kinderen?


Hoe motiveer je jonge kinderen en pubers tot gezond gedrag?


Wat is een goede aanpak voor overgewicht bij kinderen?

 

PROGRAMMA:

20.00 uur - Welkom door Tamara de Weijer

20.05 uur - Lezing kinderarts Saskia Bouma

20.50 uur - Open spreekuur (vragen)

21.30 uur - Einde

GRATIS E-LEARNING

TWV 49,95

GRATIS E-LEARNING: WEERSTAND

Na het volgen van het webinar ontvangen alle deelnemers de e-learning over de invloed van ontspanning op weerstand.
 

DIT GA JE LEREN:

KOSTEN

Een kaartje voor de digitale Leefstijltoer kost 14,95 Euro per keer.

FACEBOOK & INSTAGRAM

Volg mij op Facebook & Instagram voor nog meer adviezen.

Praat mee op social media en gebruik daarbij #EetBeter. 

NIEUWSBRIEF

Wil je van mij een bericht ontvangen wanneer ik nieuws heb? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.