LEEFSTIJLTOER #4 OVERGEWICHT

Het is een hele toer om je leefstijl aan te passen of te verbeteren. Ik krijg daar dagelijks veel vragen over van patiënten en consumenten. Als voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl geef ik regelmatig lezingen en scholingen aan artsen en zorgprofessionals maar nog niet aan patiënten en consumenten.

 

Omdat hier veel vraag naar is en het mijn persoonlijke missie is om Nederland gezonder te maken ga ik nu ook lezingen geven waar je leert hoe je in 1 middag je leefstijl kunt verbeteren!

Aan de hand van het Leefstijlroer - dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl - wil ik mensen de regie over hun leven weer terug geven.

Samen met een paar collega's ga ik je leren, inspireren en laten ervaren hoe je met een aantal praktische en bewezen effectieve adviezen en oefeningen lichter, fitter en gezonder kunt worden.

DE SPREKERS

Voor deze Leefstijtoer heb ik een aantal bekende en inspirerende collega's uitgenodigd. Ze zijn beiden experts in hun vakgebied en weten wetenschappelijke onderzoeken op een toegankelijke en praktische manier te vertalen.

Liesbeth-Van-Rossum-0916-041B-1920x1080.
Liesbeth-Van-Rossum-0916-026-460x613
HealthyAgeinglezing
BzGHG__IUAAAl04
liesbeth_van_rossum_0916-015_0
9200000101843782

PROF. DR. LIESBETH VAN ROSSUM

Arts en onderzoeker Liesbeth van Rossum (1975) geldt als een groot talent op haar onderzoeksgebied. Ze zette een eigen onderzoekslijn op naar stresshormonen en de relatie met stressgerelateerde aandoeningen als overgewicht en depressie. Haar ontdekking dat de mate van stress af te meten is aan de stresshormonen in iemands hoofdhaar, vormde de aanzet tot weer nieuw interdisciplinair onderzoek. Tevens richtte zij het Centrum Gezond Gewicht op, waar innovatieve obesitasbehandelingen, toegesneden op het individu, ontwikkeld worden. 

 

Liesbeth leert je alle fabels en feiten omtrent lichaamsvet en vetweefsel.

Vetweefsel is een slim en cruciaal onderdeel van je lichaam. Het maakt hormonen, communiceert met je hersenen en levert energie. Hoewel je zonder vet niet zou kunnen leven, bestaan er over dit orgaan – ja, vet is een orgaan – veel vooroordelen en onwetendheid.

Liesbeth vertelt je over de laatste belangrijke inzichten en leert je hoe je hier zelf mee om kunt gaan: 

van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik en talloze andere ‘verborgen dikmakers’.

DR. MAAIKE DE VRIES

Maaike de Vries (gezondheidswetenschapper, 1972) is drievoudig bestseller auteur en een zeer ervaren spreker. Ze is eigenaar van Springh, buro voor innovatie en strategie in de zorg en houdt professioneel toezicht. Maaike woont met haar man en pubers bij de duinen en de zee. Ze houdt van beweging, is gecertificeerd hardlooptrainer en werd zelf een Supervetbrander toen ze trainde voor de Jungfrau marathon.

Dr. Maaike de Vries laat je een goed bewaard geheim zien. Ze gaat je vertellen hoe je slanker, fitter en strakker wordt. Binnen een maand en hoe je je de rest van je leven gezonder kunt voelen. Nee, niet met het zoveelste dieet. Diëten zijn stom, net als quick fixes en loze beloften.

Ze laat je zien hoe je je lijf leert haar lichaamseigen vetten weer aan te spreken. Deze kennis zijn we ergens halverwege de vorige eeuw kwijt geraakt. In deze lezing leer je hoe je via een eenvoudige truc een Supervetverbrander wordt. Met praktische tips en makkelijke oefeningen.

 

 

Supervet
maaike
Maaike-de-Vries
Supervetverbrander-Maaike-de-Vries-3D
hoewordik100_653_366-350x200
tamara de weijer close
small
53762934_1029440767256535_36347741049814
Knipsel
Eet beter - 3d

DRS. TAMARA DE WEIJER

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de mede door haar opgerichte Vereniging Arts en Leefstijl. 


Zij is overtuigd van de enorme waarde van zowel gezonde voeding en leefstijl om ziekte te voorkomen en behandelen. In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven. Zij is regelmatig te gast bij RTL Late Night geweest om over de mogelijkheden van voeding en leefstijl als medicijn te praten. Daarnaast heeft zij onder andere een bijdrage geleverd aan programma's als Radar, Dokters van Morgen en Broodje Gezond. Zij is auteur van de kookboeken Eet beter in 28 dagen en Eet beter voor je maag en darmen. Tamara is getrouwd en heeft 2 dochters. 

PROGRAMMA

Het belooft een inspirerend, actief en uitdagend programma te worden. 

In de pauzes is er een leefstijlmarkt met aanbieders van regionale en gezonde producten om te proeven en te proberen.

Daarnaast is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van de boeken van de sprekers.

18.30 uur Inloop en ontvangst

19.00 uur Welkom door Tamara de Weijer

19.15 uur Lezing Liesbeth van Rossum

19.45 uur 'Open Spreekuur' met Liesbeth van Rossum en Tamara de Weijer

20.00 uur Leefstijlmarkt en signeersessies

20.30 uur Lezing Maaike de Vries 

21.00 uur Ervaringsdeskundige aan het woord

21.15 uur 'Open spreekuur' met Maaike de Vries en ervaringsdeskundige

21.30 uur Lezing Tamara de Weijer en afsluiting

22.00 - 22.30 uur Leefstijlmarkt en signeersessies

KOSTEN

Een kaartje kost 34,95 Euro.

Van de opbrengst gaat 10% naar Stichting Dat lust ik wel

Door dit event te delen maak je kans op een GRATIS boek naar keus van een van de sprekers. Deel het event op social media en plaats #leefstijltoer bij het bericht. Op het event wordt de winnaar bekend gemaakt.

LOCATIE

De Nieuwe Regentes

In Den Haag ligt het bijzondere en bruisende buurt theater de Nieuwe Regentes.

 

Theater De Nieuwe Regentes is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

 

Theater De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag

FACEBOOK & INSTAGRAM

Volg mij op Facebook & Instagram voor nog meer adviezen.

Praat mee op social media en gebruik daarbij #EetBeter. 

NIEUWSBRIEF

Wil je van mij een bericht ontvangen wanneer ik nieuws heb? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.