DIGITALE LEEFSTIJLTOER 

DUURZAAM GEWICHTSVERLIES

Ik krijg dagelijks veel vragen van consumenten en patiënten op welke wijze ze hun leefstijl kunnen verbeteren en hun weerstand kunnen ondersteunen. Uit onderzoek komt naar voren dat overgewicht een belangrijke factor is in het optimaliseren van je weerstand. Mensen met overgewicht hebben een verhoogd risico op ontstekingen en chronische aandoeningen. Het is dus van groot belang om op het juiste gewicht te komen en te blijven. Met name dat laatste blijkt voor veel mensen moeilijk vol te houden. Hoe dit wel gaat lukken ga je leren in de digitale Leefstijltoer over duurzaam gewichtsverlies en gedragsverandering.

DR. MAARTEN BIEZEVELD

 

Maarten Biezeveld volgde zijn studie geneeskunde en coschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van artsexamen koos hij ervoor om eerst te gaan promoveren op een wetenschappelijk onderzoek, voordat hij zou starten met zijn specialisatie tor kinderarts.
Dit onderzoek, naar de ziekte van Kawasaki (een ziekte waar het afweersysteem bij betrokken is) verrichtte hij zowel in het laboratorium van de bloedtransfusiedienst Sanquin als in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Dit onderzoek leidde tot publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften, zoals The Lancet, en later ook in een proefschrift.

Als kinderarts verdiepte hij zich verder in de zogenaamde atopische aandoeningen, zoals astma, eczeem en (voedsel-)allergieën. Voor dit vakgebied was hij medeoprichter van een gespecialiseerde polikliniek en samenwerkingsverband in de regio Amsterdam.

Naast opleidingen en cursussen die te maken hadden met het opleiden van jonge dokters, volgde hij in 2016 en 2017 een opleiding tot Intercollegiaal Coach. 

Sinds 2017 zijn Felix en Maarten de oprichters van Haus of Hamster. Samen ontwikkelden zij de unieke methode om duurzaam af te vallen, gebaseerd op Felix’ eerdere bevindingen tijdens en na zijn hersenonderzoek.

DR. FELIX KREIER

Na een carrière in de ICT maakte Felix Kreier de overstap naar het ziekenhuis, om geneeskunde te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Na het, cum laude, behalen van zijn doctoraalexamen, besloot hij eerst wetenschappelijk onderzoek te gaan doen, alvorens hij zou beginnen aan zijn coschappen.
Dit onderzoek verrichtte hij in het befaamde Nederlands Herseninstituut. Het onderwerp van zijn onderzoek was de invloed van de hersenen, met de hypothalamus, op vetweefsel. De uitkomsten van zijn onderzoek werden gepubliceerd in vooraanstaande internationale tijdschriften en met meerdere prijzen onderscheiden. Daarnaast resulteerde het in zijn proefschrift Autonomic Nervous Inner Action of White Adipose Tissue. Dit proefschrift werd door de Universiteit van Amsterdam bekroond als beste proefschrift van 2005. Ook na het voltooien van zijn proefschrift bleef Felix actief binnen de hersenwetenschappen en het onderzoek naar overgewicht en obesitas.

Na zijn specialisatie tot kinderarts werd Felix werkzaam in OLVG in Amsterdam. Hier heeft hij tot de dag van vandaag onder andere een specialistisch poliklinisch spreekuur voor

kinderen met ernstig overgewicht.

 

DIT GA JE LEREN:

 

Hoe hebben je hersenen invloed op je gewicht?


Waarom is afvallen eerst zo makkelijk, maar wordt het later zo moeilijk?


Waarom moet afvallen niet te snel gaan?


Hoe behoud je jouw focus?


Wat is het nut van kleine stapjes?

 

PROGRAMMA:

20.00 uur - Welkom door Tamara de Weijer

20.05 uur - Lezing Maarten Biezeveld en Felix Kreier

20.45 uur - Open spreekuur (vragen)

21.00 uur - Lezing Tamara de Weijer

21.30 uur - Einde

GRATIS E-LEARNING

TWV 49,95

GRATIS E-LEARNING: WEERSTAND

Na het volgen van het webinar ontvangen alle deelnemers de e-learning over de invloed van ontspanning op weerstand.
 

DIT GA JE LEREN:

KOSTEN

Een kaartje voor de digitale Leefstijltoer kost 14,95 Euro per keer.

FACEBOOK & INSTAGRAM

Volg mij op Facebook & Instagram voor nog meer adviezen.

Praat mee op social media en gebruik daarbij #EetBeter. 

NIEUWSBRIEF

Wil je van mij een bericht ontvangen wanneer ik nieuws heb? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.