Wat vindt huisarts Tamara de Weijer van het Pioppi-dieet?


'Het dieet heeft veel raakvlakken met wat ik voorsta: een Leefstijlverandering waarbij je vers, onbewerkt voedsel met veel groenten eet, niet bang bent voor vet, maar zuinig omgaat met koolhydraten. Daarnaast neem je voldoende lichaamsbeweging en rust. Ik kan me er grotendeels goed in vinden. Maar er worden ook veel dierlijke producten aanbevolen: eieren, zuivel, vis en ook wel wat vlees. Daar ben ik niet zo'n voorstander van. Bij een normaal voedingspatroon is ongeveer 52% van wat we eten dierlijk. We komen er steeds meer achter dat dit niet ideaal is voor je gezondheid en ook niet voor het dierenwelzijn of voor onze planeet. Een 80/20-verhouding zou beter zijn: een dieet dat voor 80% plantaardig is en voor 20% dierlijk. Daar kom je bij Pioppi niet aan. Daar wordt geadviseerd om drie keer in de week verse vis te eten. De Gezondheidsraad is in hun advies onlangs teruggegaan van twee naar een keer per week vette vis, en dat is niet voor niks. Door een keer per week vette vis te eten blijk je namelijk al dezelfde gezondheidsvoordelen te boeken. Daarnaast weten we dat vis steeds vervuilder wordt en doen we door overbevissing schade aan het milieu. Dat zijn allemaal redenen dat het wel wat minder kan. Maar afgezien daarvan: ik ben het absoluut met Malhotra eens dat je met een dergelijke verandering van leefstijl je kans op een goede gezondheid enorm verhoogt.'

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
FACEBOOK & INSTAGRAM

Volg mij op Facebook & Instagram voor nog meer adviezen.

Praat mee op social media en gebruik daarbij #EetBeter. 

NIEUWSBRIEF

Wil je van mij een bericht ontvangen wanneer ik nieuws heb? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief.